Tort tiramisu

tiramisu

35… La multi ani, mie!

 

Reteta inspirata de la chef Adi Hadean 🙂

 

Ingrediente:

 

1 punga de piscoturi (pungi cu 4 pungulite cu piscoturi ambalate separat)

500 g mascarpone

3 oua marime medie

6 linguri de zahar

500 ml cafea

3 linguri Amaretto

1 lingura esenta de vanilie

2-3 linguri de cacao pentru pudrat

 

Preparare:

 

Separa galbenusurile de albusuri.

Spumeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand isi tripleaza volumul si devin albicioase.

Spumeaza albusurile cu un praf de sare, apoi continua spumarea adaugand 3 linguri de zahar. Mixeaza in continuare pana cand zaharul s-a dizolvat complet.

Se spumeaza bine mascarpone cu mixerul, apoi se amesteca cu galbenusurile si 1 lingura de Amaretto. La final se incorporeaza cu o spatula albusurile.

Cafeaua trebuie sa fie rece. Eu am amestecat-o cu 2 linguri de zahar, 2 linguri de Amaretto si 1 lingura esenta de vanilie.

Am luat un inel de tort de dimensiunea 26 cm diametru, l-am pus peste un platou din carton si am construit primul strat de piscoturi inmuiate 3-5 secunde in cafea. Peste primul strat am pus crema, strat de piscoturi, crema, piscoturi, crema.

Se pudreaza imediat cu cafea si se lasa peste noapte la frigider.

A doua zi se mai pudreaza putin, se indeparteaza inelul si se portioneaza.

Se serveste in aceeasi zi.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s