Quiche cu galbiori si branza Roquefort

20190721_191637

Mi-era dor si de ceva sarat…

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

200 g faina alba 000

1/2 lingurita sare

115 g unt rece 80% grasime

1 ou marime mare

 

Pentru umplutura:

 

2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

1 lingura generoasa unt 80 % grasime

1 ceapa galbena marime medie

400 g galbiori

1/2 lingurita sare roz de Himalaya de la Sano Vita

400 g smantana grasa

5 oua de casa, marime medie

250 g branza Roquefort

1 lingurita patrunjel uscat

1/3 lingurita nucsoara macinata

piper negru proaspat macinat, dupa gust

 

Preparare:

 

Se incepe cu aluatul. Faina se cerne intr-un vas impreuna cu sarea. Se taie untul rece, cubulete, peste faina si cu mana incepi sa faci firimituri. Adauga oul in centrul compozitiei si framanti un aluat omogen, neelastic. Nu framanta mult, doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele.

Pune aluatul intr-o punga si da-l pentru 30 de minute la frigider.

O tava rotunda cu pereti detasabili, de 24-26 cm o tapetezi cu hartie de copt, doar fundul si o ungi cu ulei.

Se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o foaie de silicon cu merdeneaua, in forma rotunda. Cu acest aluat se tapeteaza tava rotunda, ridicand aluatul pana la jumatatea tavii sau chiar 3/4 din inaltimea tavii.

Intepi cu furculita aluatul peste tot, si pe margini, si-l dai la frigider pana cand te ocupi de umplutura.

Intr-un wok incins pui cele 2 linguri de ulei si untul, rastorni galbiorii spalati bine si taiati in 2, daca sunt prea mari, pui un praf de sare peste ciuperci si lasi la calit pana cand apa lasata de ciuperci a scazut in mare parte. In acest punct adaugi ceapa taiata marunt si o lasi la calit impreuna cu galbiorii pana cand prind o culoare frumoasa.

Am rasturnat toata compozitia de ceapa si ciuperci intr-o sita ca sa se scurga excesul de grasime si am lasat-o la racit complet.

Intr-un vas incapator se omogenizeaza smantana cu ouale (cu ajutorul unui tel), se adauga un pic de sare ( nu multa, trebuie tinut cont si de faptul ca branza este sarata), nucsoara, piper si patrunjel uscat. Amesteca bine. La final rastorni ciupercile si amesteci bine cu o spatula de silicon.

Se scoate tava din frigider, se rastoarna umplutura, iar din loc in loc se pun bucati de branza.

Se da tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 15 minute se da focul la 160 de grade si se coace inca cca 45-60 de minute pana cand compozitia de branza, oua si smantana este ferma si deasupra a prins o crusta usor maronie.

In cuptorul cu gaz eu aproximez treptele de caldura si mereu verific vizual tarta 🙂

Se lasa peste noapte la racit (la frigider), iar a doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190721_191511

20190721_191707

20190722_175927

20190722_175947

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s