Rasturnata cu mac si caise

20190716_192440

O alta rasturnata 😀 Nu m-am saturat inca!

Ingrediente:

 

Pentru pandispan:

 

6 oua de casa

1 cana de zahar alb

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic praf de copt

200 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita

 

Pentru stratul de mac:

 

500 g mac macinat

500 ml lapte

300 g zahar tos

4 pliculete zahar vanilat

200 g migdale fara coaja, macinate

3 oua intregi, marime mare

Amaretto, dupa gust – eu am pus vreo 5-6 capacele

1 lingura faina

 

Plus: 

 

1000 g caise parfumate

 

Preparare:

 

Prima oara te ocupi de crema cu mac. Daca nu ai gasit mac gata macinat, trebuie sa-l macini pentru a obtine o crema fina. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. In momentul in care a inceput sa fiarba, tragi oala deoparte si rastorni macul. Amesteca bine cu o spatula de silicon. Adauga zaharul, migdalele macinate si capacelele de Amaretto. Lasa la racorit pentru 15 minute, apoi adauga ouale intregi. Amesteca bine si adauga si lingura de faina. Lasa la racorit complet.

Intre timp se incinge cuptorul la 200 grade Celsius si se tapeteaza o tava mare, de 30 x 40 cm, cu hartie de copt. Pe fundul tavii se pun jumatatile de caise cu partea taiata in jos. Deasupra se toarna crema de mac si se niveleaza frumos.

Peste crema de mac se toarna pandispanul.

Ouale de casa chiar fac diferenta, pandispanul va iesi pufos, aromat, perfect. Cana folosita de mine a fost de 300 ml, cu aceeasi cana am masurat si faina si zaharul.

Se taie untul cubulete si se topeste pe foc. Se lasa la racit complet, dar trebuie sa fie inca lichid.

Se spumeaza ouale intregi cu zaharul si pana cand acestea isi tripleaza volumul si se albesc. Fiind oua de casa vei obtine o spuma galbena, frumoasa. Apoi, in fir subtire, incorporezi untul mixand bine.

Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine. Uneori mai folosesc inca 2 linguri de faina, depinde cat de mari sunt ouale.

Se da tava la cuptor pentru circa 1 ora si 15 minute. Dupa ce prajitura a prins culoare frumoasa, aurie, se reduce temperatura din cuptor si se lasa la copt pana la proba cu scobitoarea.

In cuptorul meu cu gaz aproximez, mai intai dau temperatura la mediu, sa fie potrivita, la sfarsit o dau la minim.

Se lasa pandispanul la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190716_192413

20190716_192042

Reclame

2 responses to “Rasturnata cu mac si caise

  1. Delia Andreea Gröller

    super

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s