Risotto cu lamaie si busuioc

20190622_130352

Numai bun pentru o zi fierbinte de vara…

 

Ingrediente:

 

1 cana de orez Arborio

5 cani apa

1 lingura Podravka Natur, gust de gaina

3 linguri ulei de masline

100 g  + 1 lingura unt 80% grasime

1/2 cana parmezan ras

zeama si coaja de la o lamaie mica

10 frunze de busuioc verde

sare roz de Himalaya de la Sano Vita, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

1 ceapa galbena, marime medie

3 catei de usturoi

 

Preparare:

 

Este foarte important orezul Arborio, acesta este special pentru risotto. Cu cana cu care ai masurat orezul vei masura si supa de gaina. Daca nu ai supa de gaina clara, proaspat preparata, poti folosi apa si o lingura generoasa de Podravka Natur, gust de gaina. Pui apa si condimentul intr-o oala la fiert, amesteci bine, iar dupa fierbere reduci focul la minim si pastrezi supa calda in permanenta.

Intre timp se ia o oala antiaderena, se pune uleiul de masline si untul taiat cubulete la incins si se da la foc mediu. Cand untul este topit, se pune la calit ceapa tocata marunt. Reduci focul la minim si calesti ceapa 5-7 minute pana cand devine translucida.

Se aduga si usturoiul tocat marunt si se caleste 1 minut, amestecand continuu.

Se rastoarna orezul peste ceapa si se caleste pentru 2 minute amestecand in permanenta cu o lingura de lemn.

In acest punct pregatesti o cana si cu ea iei cate 1/2 cana din supa fierbinte si o torni peste orez. Amesteci in permanenta cu lingura de lemn pentru a nu se prinde orezul. Cand orezul a absorbit excesul de lichid, fara a se fi uscat, se mai adauga 1/2 cana de supa. Vei proceda asa pana cand vei termina toata supa. Orezul trebuie sa fie facut, dar totusi al dente.

Acum poti adauga parmezanul ras. Amesteca bine. Adauga si lingura de unt si amesteca.

Se adauga apoi si zeama de lamaie, coaja de lamaie tocata marunt, busuiocul tocat, sare si piper, dupa gust.

Se stinge focul, se lasa 2-3 minute in repaus si apoi se serveste.

 

Pofta buna!

 

20190622_130604

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s