Rasturnata cu caise si ciocolata alba

20190622_114416

Din seria rasturnatelor 😀

 

Ingrediente:

 

6 oua de casa

1 cana de zahar alb

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat bourbon

500 g caise parfumate

200 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita

10 frunze proaspete de lamaita

100 g cipsuri de ciocolata alba

 

Preparare:

 

Ouale de casa chiar fac diferenta, pandispanul va iesi pufos, aromat, perfect. Cana folosita de mine a fost de 300 ml, cu aceeasi cana am masurat si faina si zaharul. Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 30 x 40 cm cu hartie de copt.

Se taie untul cubulete si se topeste. Se lasa la racit complet, dar trebuie sa fie inca lichid.

Se spumeaza ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi tripleaza volumul si se albesc. Fiind oua de casa vei obtine o spuma galbena, frumoasa. Apoi, in fir subtire, incorporezi untul mixand bine.

Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine. Uneori mai folosesc inca 2 linguri de faina, depinde cat de mari sunt ouale.

Tot acum incorporezi si frunzele de lamaita spalate bine, uscate si tocate fin.

Fundul tavii se tapeteaza cu fructele de caise desfacute in 2, asezate frumos cu taietura in jos, jumatatile una langa alta. Printre jumatatile de caise presara cipsurile de ciocolata alba. Deasupra se toarna aluatul, se niveleaza bine si se da la copt.

In circa 30 de minute esate gata. Sau pana la proba cu scobitoarea.

In cuptorul meu cu gaz aproximez, mai intai dau temperatura la mediu, sa fie potrivita, la sfarsit o dau la minim.

Se lasa pandispanul la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190622_114624

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s