Frittata cu cartofi

20190620_074652

Mic dejun sau cina, merita toata increderea alaturi de rosii zemoase de gradina.

 

Ingrediente:

4 cartofi noi, marime mare

10 oua de casa, din cele mici

4-5 fire de ceapa verde, din cele cu bulbul sanatos, adica mare 🙂

1 lingurita condimente pentru cartofi de la Podravka

sare de Himalaya, dupa gust

mix de piper, proaspat macinat

ulei de floarea soarelui presat la rece

Preparare:

De multa vreme voiam sa fac o frittata, adica o omleta, mai pe romaneste, dar abia ieri i-a sosit vremea. Am cumparat de la piata cartofii noi, ceapa si uleiul de floare, oua de casa aveam de la ultimul targ organizat de Adopta un taran, Condimente pentru cartofi cu ierburi de la Podravka, gama Natur, fara glutem, fara conservanti, fara monoglutamat de sodiu, doar cu sare de mare si ingrediente naturale, aveam deja, deci m-am pus pe treaba.

Am incins uleiul in wok, mult ulei, ce ramane se strecoara si se poate refolosi.

Intre timp am curatat cartofii de coaja, i-am spalat bine, i-am taiat in 2 pe lungime si apoi i-am taiat feliute nici prea groase, nici prea subtiri. Am spalat si  am taiat si ceapa julien, apoi am pus cartofii si ceapa la prajit. Focul l-am dat mediu inspre mic si am lasat totul sa se faca vreo 15-20 de minute, pana cand cartofii devin aurii. I-am scurs bine.

Intr-un bol incapator am spart ouale, am pus condimentul de la Podravka, putina sare si piper, am rasturnat peste oua compozitia de cartofi si ceapa si am amestecat bine. Am pus o farfurie deasupra si am dat bolul la frigider pentru 15 minute.

Se incinge intre timp o tigaie, se pune putin ulei si apoi se rastoarna omleta. Se amesteca bine, se reduce focul si se lasa asa pana cand pe fund s-a facut bine, iar la suprafata mai este doar putin lichida.

Se ia o farfurie, se pune deasupra tigaii, se rastoarna omleta in farfurie, apoi i se da drumul inapoi in tigaie cu partea inca usor lichida, in jos.

Se mai lasa 1-2 minute omleta pe foc si apoi e gata.

Se rastoarna pe un platou, se taie si se serveste imediat. E buna si rece, a doua zi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s