Tort Galaxie pentru Daciana

20190609_142338

In 30 mai o facut fie-mea 14 ani, dar eu abia acum am reusit sa postez tortul de anul asta 🙂 Un tort ce mi-a dat batai de cap, mi-am iesit din mana de cand nu mai fac, dar macar a stat in picioare pentru o poza, doua…

Ingrediente:

 

Pentru blatul de cocos:

 

275 g faina alba 000

1 plic praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita sare

200 g unt 80% grasime, la temperatura camerei

300 g zahar tos

5 albusuri mari, la temperatura camerei

120 g smantana grasa

2 lingurite esenta de vanilie

2 lingurite esenta de cocos

240 ml lapte de cocos

100 g nuca de cocos

 

Pentru crema de vanilie:

 

500 ml lapte

6 galbenusuri

un praf de sare

200 g zahar tos

50 g amidon alimentar

2 plicuri zahar vanilat

250 g unt 80% grasime

 

2 x Lemon curd

Mousse de mascarpone pentru decor

 

Plus:

 

500 g capsuni proaspete

Coloranti alimentari gel: albastru royal, albastru azur, mov liliac, roz

Coloranti alimentari pudra: negru si auriu

 

Preparare:

 

Preparare blat de cocos:

 

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se iau trei tavi cu diametrul de 16 cm, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt, apoi se unge toata tava cu putin ulei.

Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se cern de 2 ori.

In alt bol se spumeaza untul la temperatura camerei cu zaharul, circa 2 minute, pana cand untul devine aerat si zaharul s-a topit in mare parte. Se adauga albusurile la temperatura camerei, unul cate untul, apoi se incorporeaza esenta de vanilie, esenta de cocos si smantana grasa, toate ingredientele la temperatura camerei.

In acest punct se adauga si laptele de cocos, de la frigider. Este vorba despre acele cutii de 400 ml cu lapte de cocos gras, ca un unt. Omogenizeaza bine, alternand si cu faina. Dupa ce ai incorporat toata faina, adauga si nuca de cocos.

Compozitia se imparte in cele 3 tavi gata pregatite si se coace pentru 21-23 de minute. Se lasa la racorit complet.

Intre timp se trece la prepararea cremei de vanilie. Lemon curd-ul trebuie sa-l pregatesti cu o zi inainte (trebuie sa stea la frigider o noapte).

 

Prepararea cremei de vanilie:

 

Intre timp trecem la pregatirea cremei de vanilie. Se pune laptele la foc, intr-o oala antiaderenta, la foc mediu. Intr-un alt vas mixam la viteza maxima galbenusurile cu un praf de sare, zaharul tos si esenta de vanilie. Adaugam amidonul si apoi laptele fierbinte, nu tot deodata, ci o cana. Amestecam cu un tel de mana. Compozitia lichida de oua si lapte o turnam in oala cu lapte fierbinte, omogenizam si punem pe foc. Din punctul in care incepe sa fiarba mai lasam budinca cam 2 minute pe foc amestecand continuu.

Se ia o tava metalica intinsa, se tapeteaza cu foile alimentara, se toarna budinca si deasupra se pune alta folie alimentara. In acest mod evitam sa se prinda pojghita. Lasam 2-3 ore la temperatura camerei pentru a se raci, apoi o dam la frigider pentru alte 2-3 ore.

Scoatem budinca din frigder si cu un tel de mana o spumam putin.

In alt vas spumam untul la temperatura camerei cu putin zahar pudra, o lingura este suficient. Apoi adaugam lingura cu lingura budinca de vanilie.

 

Asamblare:

 

Se ia un cerc de patiserie cu diametrul de 16 cm, exact cat dimensiunea blaturilor de cocos. Cercul trebuie sa fie inalt, de 10-12 cm. Se aseaza cercul pe un platou. Se pune primul blat, iar de jur imprejur, pe marginea cercului, se pune crema de vanilie. Cel mai bine este sa pui crema intr-un pos si astfel sa portionezi cat mai bine crema, exact pe marginea cercului, cat si in interior. Apoi, doar in interior, se pune din loc in loc lemon curd si capsuni taiate.

Deasupra se pune blatul 2, iarasi creme si capsuni si apoi blatul 3. Se da totul la frigider peste noapte.

A doua zi se imbraca tortul intr-un strat subtire de mousse de mascarpone si apoi se da la frigider pentru o ora.

Crema ramasa se imparte in 6 boluri: o crema ramane alba, una se coloreaza cu albastru azur, alta cu albastru royal, alta cu roz, alta cu mov, alta cu negru. Intr-un bol mic se dizolva o lingura de pudra aurie cu putin alcool cat sa obtii o compozitie lichida.

Tortul se imbraca in cele 6 culori, se niveleaza, apoi se stropeste cu o pensula cu auriul lichid.

 

Pofta buna!

 

20190609_142405

20190609_143708

20190609_142624

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s