Rasturnata cu fructe de padure si ciocolata

20190521_181340

Dupa cum am promis, am revenit cu o noua rasturnata 😀 Cu fructe de padure, rubarba si ciocolata. Acelasi prinicipiu, aceeasi prajitura gustoasa.

 

Ingrediente:

 

6 oua de casa

1 cana de zahar

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic praf de copt

2 fiole esenta de vanilie

1 cana fructe de padure proaspete/congelate

6 tije de rubarba

100 g banuti de ciocolata amara

200 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita

 

Preparare:

 

Ouale de casa chiar fac diferenta, pandispanul va iesi pufos, aromat, perfect. Cana folosita de mine a fost de 300 ml, cu aceeasi cana am masurat si faina si zaharul. Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 30 x 40 cm cu hartie de copt.

Se taie untul cubulete si se topeste. Se lasa la racit complet, dar trebuie sa fie inca lichid.

Se spumeaza ouale intregi cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul si se albesc. Fiind oua de casa  vei obtine o spuma galbena, frumoasa.

Adauga esenta de vanilie si spumeaza in continuare. Apoi, in fir subtire, incorporezi untul mixand bine.

Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine.

Fundul tavii se tapeteaza cu rubarba taiata rondele, fructele de padure si banutii de ciocolata. Deasupra se toarna aluatul, se niveleaza bine si se da la copt.

In circa 30 de minute esate gata. Sau pana la proba cu scobitoarea.

In cuptorul meu cu gaz aproximez, mai intai dau temperatura la mediu, sa fie potrivita, la sfarsit o dau la minim.

Se lasa pandispanul la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190521_180938

20190521_181158

20190521_181401

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s