Rasturnata cu kiwi si rubarba

20190519_181735

Cu oua de casa si muguri de pin alaturi de kiwi si rubarba, acest pandispan a fost un real succes 😀 Abia am apucat sa fac cateva poze si s-a si mancat.

Am redescoperit rasturnatele si mi-am amintit de ce-mi plac atat de mult. Pentru ca pur si simplu ies perfect 😀 Sunt prajituri cu fundu-n sus. Si te poti juca pe tema asta in fel si chip. Fructele se vad bine, nu se afunda in blat. Cu cacao sau cu vanilie, cu lamaie sau mirodeniile care-ti plac tie… Am deja in plan o alta combinatie.

 

Ingrediente:

 

6 oua de casa

1 cana de zahar

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic praf de copt

2 fiole esenta de vanilie

6 kiwi

6 tije de rubarba

50 g muguri de pin

200 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare de Himalaya de la Sano Vita

 

Preparare:

 

Ouale de casa chiar fac diferenta, pandispanul va iesi pufos, aromat, perfect. Cana folosita de mine a fost de 300 ml, cu aceeasi cana am masurat si faina si zaharul. Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 30 x 40 cm cu hartie de copt.

Se taie untul cubulete si se topeste. Se lasa la racit complet, dar trebuie sa fie inca lichid.

Se spumeaza ouale intregi cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul si se albesc. Fiind oua de casa  vei obtine o spuma galbena, frumoasa.

Adauga esenta de vanilie si spumeaza in continuare. Apoi, in fir subtire, incorporezi untul mixand bine.

Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna dupa care se rastoarna peste ingredientele lichide. Omogenizeaza totul foarte bine.

Fundul tavii se tapeteaza cu rondele de kiwi, rubarba taiata rondele si muguri de pin. Deasupra se toarna aluatul, se niveleaza bine si se da la copt.

20190519_133140

In circa 30 de minute esate gata. Sau pana la proba cu scobitoarea.

In cuptorul meu cu gaz aproximez, mai intai dau temperatura la mediu, sa fie potrivita, la sfarsit o dau la minim.

Se lasa pandispanul la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190519_182107

20190519_182141

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s