Malai dulce

60004179_10216826602110404_5321592873496346624_n

Cu gandul la Moldova si la vacanta de Pasti care zici ca nici n-ar fi fost vreodata…

 

De inspiratie Cuhnia Casei, un blog ce ma baga in boale de fiecare data 🙂

 

Ingrediente:

 

5 oua marime medie, pe cat se poate de casa

500 ml lapte acru

1 cana zahar tos

4 linguri ulei de floarea soarelui

1 plic praf de copt

1 cana cu varf malai

500 g capsuni proaspete

un praf de sare roz de Himalaya de la Sano Vita

 

Preparare:

 

Spumeaza ouale cu un praf de sare si cana de zahar. Eu am folosit o cana de 300 ml. Cu aceeasi cana am masurat si faina de malai. Daca preferi un malai mai putin dulce, poti pune zahar mai putin.

Adauga uleiul si spumeaza in continuare.

Incorporeaza si laptele acru si amesteca cu un tel de mana. Daca nu ai lapte acru se poate inlocui cu lapte batut, sana, kefir sau iaurt.

Adauga malaiul in ploaie si amesteca bine. Este de recomandat malaiul de la tarani, negrisat. Pune si praful de copt si omogenizeaza bine.

Se ia o tava de 25 x 35 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul si din loc in loc se pun capsunile spalate, uscate si taiate.

Da tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana la proba cu scobitoarea. Ii ia cam 40 de minute. Deasupra malaiul capata o nuanta aurie frumoasa.

Malaiul dulce se serveste caldut alaturi de lapte acru sau smantana de casa si capsuni.

E foarte bun si rece, simplu, fara nimic altceva.

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s