Galette cu fructe de padure si Nutella

20190421_182718

La multi ani tuturor celor care astazi isi serbeaza onomastica!

Paste fericit celor care astazi sarbatoresc Invierea Domnului!

Continuam tot cu o tarta rustica, de data asta dulce…

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

1 1/2 cana faina alba

125 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare

un praf de zahar

1/3 cana apa rece ca gheata

 

Pentru umplutura:

 

500 g fructe de padure congelate

1 lingura zahar tos

1 lingura rasa amidon alimentar

1/2 lingurita coaja rasa de la o portocala bio

3 linguri generoase de Nutella

1 ou

 

Preparare:

 

Pentru inceput pune apa la congelator, asa incat atunci cand te apuci de aluat sa ai toate ingredientele pregatite. Untul se lasa la frigder pana in ultimul moment.

Intr-un vas incapator se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca bine. Eu folosesc cana de 300 ml ca masura. Se taie untul rece cubulete si cu mana se pregatesc firimituri de aluat fraged.

Toarna apa rece de la congelator in mijlocul ingredientelor si framanta un aluat omogen, usor lipicios. Inveleste-l in folie de plastic si da-l la frigider pentru o ora.

Intre timp te apuci de umplutura. Intr-un vas antiaderent rastorni fructele de padure si lingura de zahar. Dai totul la foc potrivit. Cand fructele s-au inmuiat si au lasat zeama, adauga amidonul si amesteca bine cu o spatula de silicon. Mai lasa pe foc 1-2 minute pana cand sosul se ingroasa.

Se ia oala de pe foc se se amesteca cu coaja de portocala. Se lasa la racit complet.

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza tava mare de aragaz cu hartie de copt.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde in forma rotunda, foaie subtire. Unge foaia de aluat cu Nutella lasand marginile libere – cam 2-5 cm. In centrul aluatului rastorni compozitia de fructe de padure si o intinzi uniform peste Nutella. Aduna marginile peste umplutura.

Unge aluatul cu oul batut cu putina apa rece.

Tarta se coace circa 25 de minute sau pana cand a prins o culoare aurie.

Se lasa la racorit si abia apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

20190421_182730

20190421_182846

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s