Tarta rustica cu ciuperci de padure

20190420_183453

Ca sambata cand doresti sa te rasfeti 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

1 1/2 cana faina alba

125 g unt 80% grasime

1/2 lingurita sare

un praf de zahar

1/3 cana apa rece ca gheata

 

Pentru umplutura:

 

600 g ciuperci de padure congelate (se gasesc pungi la Lidl)

1 ceapa galbena marime mare

sare roz de Himalaya de la Sano Vita, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

2 linguri ulei de masline

1 legatura patrunjel verde

1/2 lingura marar verde tocat marunt

1/2 lingurita cimbru uscat

125 g branza cu mucegai albastru

1 ou

 

Preparare:

 

Pentru inceput pune apa la congelator, asa incat atunci cand te apuci de aluat sa ai toate ingredientele pregatite. Untul se lasa la frigder pana in ultimul moment.

Intr-un vas incapator se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca bine. Eu folosesc cana de 300 ml ca masura. Se taie untul rece cubulete si cu mana se pregatesc firimituri de aluat fraged.

Toarna apa rece de la congelator in mijlocul ingredientelor si framanta un aluat omogen, usor lipicios. Inveleste-l in folie de plastic si da-l la frigider pentru o ora.

Intre timp te apuci de umplutura. Este important ca ciupercile sa le scoti din timp de la congelator si sa fie dezghetate.

Se caleste ceapa tocata marunt in cele 2 linguri de ulei de masline pentru 1 minut. Se rastoarna peste ceapa ciupercile de padure si se lasa totul la calit pana cand apa lasata de ciuperci s-a evaporat, iar ceapa s-a inmuiat. Presara sare si piper dupa gust si amesteca totul cu cimbrul uscat, mararul verde si patrunjelul verde, tocate marunt. Lasa la racorit.

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza tava mare de aragaz cu hartie de copt.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde in forma rotunda, foaie subtire. In mijlocul aluatului se pune umplutura de ciuperci, iar din loc in loc se presara cubulete de branza cu mucegai albastru.

Este important sa lasi 2-5 cm din marginea aluatului libera. Aceasta margine se va aduna peste umplutura.

Bate oul cu putina apa rece si unge cu aceasta compozitie marginile tartei. Presara putin susan negru.

Tarta se coace circa 25 de minute sau pana cand a prins o culoare aurie.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta, este la fel de buna. Simpla sau cu salata alaturi.

 

Nota: Cei care doresc sa cumpere sare roz de Himalaya de la Sano Vita, nu trebuie decat sa acceseze magazinul online www. sanovita.ro, sa puna produsele preferate in cosul de cumparaturi si sa introduca si codul promo „artasisavoare” pentru a primi 15% discount!

 

Pofta buna!

 

 

20190420_183301

20190420_183724

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s