Prajitura cu branza, zmeura si ciocolata

57366720_2212456588791214_1436524014842413056_n

 

Sa aveti pofta!

 

Ingrediente:

 

225 g unt 80% grasime, la temperatura camerei

300 g zahar tos

500 g faina alba 000

6 oua mari

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

zeama si coaja de la o lime

2 lingurite esenta de vanilie

1/2 lingurita sare

1 cana de 300 ml crema de branza

200 g cipsuri de ciocolata

400 g zmeura proaspata/congelata

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius si se tapeteaza o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt.

Intr-un bol micut se amesteca cipsurile de ciocolata cu o lingura din cantitatea totala de faina.

In alt bol se amesteca zmeura cu o lingura din cantitatea totala de faina.

Intr-un vas incapator se spumeaza untul la temperatura camerei cu zaharul tos. Se adauga apoi ouale pe rand, esenta de vanilie, zeama si coaja de limeta. Se amesteca bine cu crema de branza si la final se cerne faina impreuna cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Se incorporeaza cipsurile de ciocolata in aluat (pastreaza o lingura si pentru decor).

Jumatate din cantiatea de aluat se intinde in tava, deasupra se presara din loc in loc zmeura, se intinde apoi cealalta jumatate din cantitatea de aluat iar deasupra se presara zmeura si cipsuri de ciocolata.

Coace prajitura pentru circa 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Las-o la racorit complet si apoi portioneaz-o.

 

Pofta buna!

 

57109984_2212456572124549_1285333851693907968_o

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s