Pentru că atunci când mă apucă, mă ține o perioadă, astăzi tot o rețetă de hummus voi posta 😀 De data asta cu morcovi. Iar năutul, sarea de Himalaya și mixul de semințe folosite sunt de la Sano Vita, desigur!
Ingrediente:
250 g boabe de naut de la Sano Vita
4 linguri generoase cu tahini
zeama de la 1/2 lamaie
sare de Himalaya, dupa gust
piper negru proaspat macinat, dupa gust
fulgi de chilli proaspat macinati, dupa gust
1 lingura de ulei de masline
2-3 catei de usturoi
4 morcovi proaspeti, marime medie
putina apa
Pentru servire:
castraveti
rosii
mix de seminte de la Sano Vita
Preparare:
De cu seara se pune nautul la inmuiat in apa rece, suficienta cat sa-l acopere bine.
A doua zi il clatesti bine, pui apa curata si-l dai la fiert.
Dupa ce nautul s-a inmuiat si s-a racit, indepartezi pielita de pe boabe, bob cu bob, munca migaloasa si care cere timp, dar este necesara pentru un hummus cat mai fin.
Inte timp se curata morcovii de coaja, se taie in 2 pe lungime si apoi in bastonase de 2 cm. Pune morcovii intr-un bol, presara deasupra lingura de ulei de masline, putina sare, piper si chilli si amesteca bine.
Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, se rastoarna morcovii si se coc la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. La jumatatea timpului de coacere, verifica-i si intoarce-i pe partea cealalta. Fii cu bagare de seama ca morcovii sa fie moi bine. Lasa-i la racit.
Pune in robotul de bucatarie nautul, morcovii, tahini, zeama de lamaie si cateii de usturoi. Mixeaza bine. Adauga sare si piper, dupa gust, si apa atat cat este nevoie pentru a obtine o pasta tartinabila.
Serveste pasta de naut cu lipii sau paine prajita, alaturi de castraveti, rosii si mixul de seminte de la Sano Vita.
Nu uita ca poti cumpara produsele Sano Vita direct online, de pe www.sanovita.ro. Iar daca introduci codul promotional „artasisavoare” primesti si 15% discount!
Pofta buna!