Beetroot Hummus sau pasta de naut cu sfecla rosie

hummus

De post si nu numai…

Ingrediente:

1 conserva 400 g naut

2 sfecle rosii, marime medie

2 catei de usturoi

2 linguri pline cu tahini

sare de Himalaya, dupa gust

mix de piper proaspat macinat, dupa gust

zeama de lamaie, dupa gust – 3-5 linguri

1/2 lingurita pulbere de chimen

Preparare:

Pentru cei lenesi, conserva de naut este salvarea. Ai cam 250 g boabe fierte de naut dintr-o cutie de 400 g. Daca esti mai harnic, se iau boabe de naut uscate, se pun la inmuiat peste noapte si a doua zi se fierb.

Se desface conserva de naut, se clateste bine nautul si, cu multa rabdare, se indeparteaza pielita de pe boabe. E un proces mai migalos, dar merita, hummusul va fi mai fin.

Se cumpara 2 sfecle rosii din piata, marime medie, se taie in 2 si se pun la copt, in cuptor, cu partea taiata in jos. Dureaza cam 2 ore, 200 grade Celsius. Se curata 1 sfecla de pielita, se lasa la racorit si apoi se taie cubulete.

Se pun boabele de naut curatate in robotul de bucatarie. Se adauga sfecla cubulete, tahini, 2 linguri de zeama de lamaie, 2 catei de usturoi curatati si taiati rondele, putina sare, putin piper si chimenul. Se mixeaza totul foarte bine.

Se gusta compozitia, se potriveste de sare, piper si lamaie, iar daca simti ca ai o pasta prea groasa, mai pune apa. Mixeaza. La fel si cu usturoiul, nu e gresit sa pui mai mult de 2 catei, dupa gustul fiecaruia.

Serveste hummus-ul cu iaurt de post (eu am avut iaurt de soia), seminte de canepa, ulei de masline si cubulete de sfecla coapta (ti-a mai ramas o sfecla coapta, si pe aceasta o cureti de pielita si o tai cubulete mici).

Daca ai lipii, pica nemaipomenit.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s