Tarta vegana cu zmeura si kumquat

20190310_160650

Sau Galette in franceza 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru crusta:

 

1 1/2 cana faina alba

1/2 cana nuci pecan

4 linguri ulei de cocos solid

1/2 lingurita sare

2 linguri zahar de cocos

2 linguri unt de nuci pecan

5 linguri apa rece

 

Pentru umplutura:

 

500 g zmeura congelata sau 2 cani de zmeura proaspata

5 linguri zahar de cocos

1 1/2 lingura amidon

5 portocale kumquat

 

Plus:

 

50 ml lapte vegetal

1 lingura zahar de cocos

 

Preparare:

 

Intr-un bol se pun faina, sarea, zaharul de cocos si nucile pecan macinate. Daca nu ai nuci pecan poti folosi nuci romanesti sau migdale.

Se amesteca toate ingredientele, se face o gaura la mijloc si se pune uleiul de cocos solid si untul de nuci pecan. Se poate folosi si un alt gen de unt de nuci/seminte. Eu am avut in casa doar unt de arahide si s-a combinat bine cu zmeura.

Cu mana incepi sa omogenizezi ingredientele pana cand obtii firimituri, exact ca la aluatul fraged. Se toarna peste firimituri cele 5 linguri de apa si se continua omogenizarea pana cand se obtine un aluat compact, neelastic, nelipicios. La nevoie mai poti pune putina apa rece.

Se ia tava mare de aragaz si se masoara hartia de copt necesara. Pe aceasta hartie de copt, pe blatul de lucru, se intinde un cerc mare din aluatul cu nuci pecan, aluat ce se da la rece 15 minute, cu tot cu hartie de copt.

Intre timp se omogenizeaza zmeura decongelata si scursa de zeama cu zaharul de cocos si amidonul.

Se scoate aluatul din frigider si se pune in tava de aragaz. In centrul aluatului se pune compozitia de zmeura avand grija a se lasa marginile libere (cam 10 cm) doarece acestea se vor indoi peste zmeura.

Peste compozitia de zmeura se pun rondele de kumquat.

Se ridica marginile aluatului peste umplutura, cu grija deoarece aluatul este fragil si se rupe usor.

Se unge suprafata aluatului cu lapte vegetal si se presara lingura de zahar de cocos.

Se da tava la cutptorul preincalzit la 200 de grade Celsius. Dupa primele 20 de minute se reduce temperatura si se mai coace inca 20 de minute pana cand aluatul este facut si a prins o crusta frumoasa, iar zmeura s-a inmuiat, la fel si portocalele.

Se lasa tarta la racit 1-2 ore si apoi se portioneaza.

 

Nota: Foloseste mereu aceeasi cana pentru a masura ingredientele. Cana utilizata de mine a fost de 300 ml.

 

Pofta buna!

 

20190310_160837

20190310_161548

20190310_161632

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s