Chickpea Blondie

52896863_10216320562579732_857673547030462464_n

Mărțișor de 1 Martie!

 

Ingrediente:

 

500 g naut fiert (2 conserve de 400 ml)

5 linguri generoase de unt de arahide

sirop de artar dupa gust

3 linguri cu cacao nibs

3 linguri de apa/lapte vegetal

1 lingura esenta vanilie

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita bicarbonat

1/4 lingurita praf de copt

 

Preparare:

 

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20 x 20 cm.

In robotul de bucatarie pune nautul clatit si scurs bine impreuna cu untul de arahide, siropul de artar, apa sau laptele vegetal, sarea, vanilia, praful de copt si bicarbonatul.

Mixeaza totul bine-bine pana cand obtii o compozitie cremoasa, omogena, fara boabe de naut intregi. La nevoie mai poti adauga putina apa sau lapte vegetal. Trebuie sa rezulte un aluat gros, dens, care nu curge, ci se intinde cu spatula in tava.

Indulcitorul poate fi stevie, miere, sirop de artar, sirop de curmale, dupa gustul fiecaruia in parte.

La final incorporeaza si lingurile cu cacao nibs.

Intinde aluatul in tava si coace prajitura circa 20 de minute, pana la proba cu scobitoarea.

Lasa prajitura la racit si apoi portioneaza.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s