Käsekuchen mit Sauerkirschen sauce

20190223_082615

Sau prajitura de branza cu sos de visine pentru Dragobete.

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

300 g faina alba

75 g zahar pudra

150 g unt 80% grasime

1 galbenus de ou (marime mare)

1 lingura esenta vanilie

un praf de sare

3-4 linguri apa rece

 

Pentru crema:

 

1 kg branza crema

250 g zahar

250 unt 80% grasime

6 oua

115 g faina

15 g amidon

1 plic praf de copt

coaja si zeama de la o lamaie

1 lingura esenta vanilie

un praf de sare

 

Pentru sos:

 

visine din compot – 2 borcane de 400 ml

zeama de la 1/2 lamaie

un praf de sare

2 linguri amidon

 

Preparare:

 

Intr-un bol incapator amesteci faina cu zaharul pudra si praful de sare. Faci o gaura si pui untul rece, taiat cubulete. Cu mana framanti pana obtii firimituri de aluat fraged.

Intr-un bol micut amesteci cu furculita galbenusul, esenta de vanilie si 3 linguri de apa rece-rece.

Toarna ingredientele lichide in mijlocul vasului cu ingrediente uscate si omogenizeaza cu mana un aluat compact, neelastic si nelipicios. La nevoie mai pui 1-2 linguri apa rece, tu vei simti  la mana dupa cum se leaga compozitia. Daca ai robot de bucatarie, ai scapat 🙂

Inveleste aluatul in folie de plastic si da-l la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp te ocupi de crema de branza. Topeste untul si lasa-l la racorit complet.

Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare.

Intr-un alt bol pune galbenusurile, esenta de vanilie si coaja de lamaie si adauga in fir subtire untul racit, dar inca lichid. Foloseste un mixer si spumeaza la viteza mica. Vei vedea ca se ingroasa compozitia ca la maioneza.

Dupa ce ai incorporat tot untul, adaugi zaharul si spumezi in continuare.

Adauga si zeama de lamaie.

Amesteca faina cu amidonul si praful de copt si adauga compozirta peste crema de oua.

Acum e momentul sa pui lingura cu lingura si crema de branza. Eu folosesc crema de la Lidl, se gaseste la galetuse de 1 kg.

La final adaugi albusurile spuma si amesteci cu o spatula de silicon de jos in sus.

Se ia o tava cu diametrul de 26 cm si se tapeteaza fundul acesteia cu hartie de copt. Se pune putin ulei de floare si se unge toata tava, fundul si marginile.

Scoate aluatul din frigider, intinde-l in forma rotunda si tapeteaza toata forma de tort, fundul si marginile pana sus. Inteapa cu furculita aluatul din loc in loc.

Rastoarna crema de branza in mijlocul formei, niveleaza cu o spatula si apoi tranteste usor tava cu prajitura cruda de blatul mesei pentru a se aseza si a iesi bulele de aer.

Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Pune prajitura pe grilajul din mijloc si inchide usa.

Dupa 25 de minute se scoate prajitura si cu un cutit cu lama subtire treci de jur imprejurul prajiturii, intre marginea dn aluat si crema, infingand cutitul cam 1 cm in aluat. Acest lucru se face pentru ca prajitura sa nu creasca foare mult pe margini iar in mijloc sa fie lasata, deci pentru o suprafata cat mai uniforma si neteda.

Cu totul se coace cam 65-75 de minte. E suficient.

Prajitura se lasa putin la racorit in cuptorul stins, cu usa deschisa, apoi se scoate si se lasa la racorit complet in bucatarie, la temperatura camerei.

De preferat sa faci prajitura seara.

A doua zi dimineata dai prajitura la frigider pentru cateva ore sau chiar o zi intreaga.

Servesti prajitura cu sos de visine pe care l-ai tinut o noapte la frigider.

Intr-o oala antiaderenta se rastoarna cele 2 borcane cu visine si suc – e vorba de acele visine ce se pun la pastrat in borcane, fara samburi, doar cu zahar, si care se pastreaza tari, numai bune pentru prajituri. Se adauga si sucul de lamaie si un praf de sare. Se da la foc.

Pastreaza 50 ml de suc pe care ii amesteci cu cele 2 linguri de amidon.

Lasa visinele la fiert cam 7 minute pe foc mediu. In acest punct torni amidonul si amesteci cu un tel micut de silicon. Compozitia se va ingrosa, nu foarte tare. Mai lasi 5-7 minute la fiert. Stingi focul, lasi la racit complet, pui in borcan sosul si dai peste noapte la frigider.

 

Sa va fie de bine!

 

20190223_082635

20190223_082806

20190223_082957

20190223_083136

20190223_083020

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s