Prajitura cu lamaie, menta si cacao nibs

20180528_183019

Un fel de chec, dar turnat in tava dreptunghiulatra.

 

Ingrediente:

 

1 1/2 cana faina alba 000

1/2 cana iaurt gras

1/2 cana ulei floarea soarelui

1 cana zahar

2 oua marime mare

1/2 lingurita sare

1 plic praf de copt

coaja si sucul de la o lamaie

3 linguri cacao nibs

10 frunze proaspete de menta

 

Preparare:

 

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava de 20 x 30 cm cu hartie de copt.

Intr-un bol amesteca faina, sarea si praful de copt. Cerne-le.

Intr-un alb bol mixeaza iaurtul, zaharul si ouale cu un tel de mana. Adauga uleiul, coaja si zeama de la lamaie, menta proaspata tocata marunt si omogenizeaza.

Rastoarna ingredientele uscate peste cele lichide si amesteca cu telul.

La final pune si cele 3 linguri de cacao nibs in compozitie si omogenizeaza cu o spatula de silicon.

Toarna aluatul in tava, niveleaza cu spatula si da la cuptor pentru 30-35 minute.

Lasa a racorit. Poti sa o pudrezi cat inca e calduta.

 

Pofta buna!

20180528_182846

52833036_10216264294373062_1247660185279791104_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s