Acum 8 ani (pe 16 februarie 2011) postam prima reteta pe blog 🙂 Azi sarbatorim cu o blondina cu pasta de susan!
Ingrediente:
1 cana (300 ml) tahini
1 1/2 cana zahar brun
1/4 cana unt topit (100 g)
3 oua marime medie
1 1/2 cana faina alba 000
1/4 lingurita sare de Himalaya
1 fiola esenta vanilie
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
60 ml lapte
Preparare:
Este foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei pentru a se omogeniza cat mai bine.
In primul rand topeste untul si lasa-l la racorit. Cand il vei folosi trebuie sa fie rece, dar inca lichid.
Cu un tel de mana amesteca pasta de susan cu zaharul brun. Adauga untul topit in fir subtire omogenizand incontinuu. Pune esenta de vanilie si amesteca. Adauga ouale pe rand, unul cate onul, incorporandu-le bine.
Intr-un alt bol amesteca faina cu sarea de Himalaya si bicarbonatul.
Combina ingredientele lichide cu cele uscate. Vei obtine un aluat gros, ca de biscuiti, in care vei incorpora laptele ajutandu-te de o spatula de silicon rezultand un aluat mai fluid.
Tapeteaza o tava de 20 x 20 cm cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Toarna aluatul in tava, niveleaza-l si presara deasupra sare de mare.
Da tava la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand la suprafata vei vedea ca prajitura este facuta, iar pe margini a prins nuanta aurie.
Se lasa complet la racit, cel mai bine peste noapte.
A doua zi portionezi.
Este o blondina densa, umeda, americanii zic la acest gen de consistenta ~fudgy~.
Pofta buna!