Lemon Cheesecake

20190210_133426

Asa ca duminica dupa-masa…

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

300 g biscuiti digestivi

120 g unt

 

Pentru crema:

 

1 kg branza dulce crema – galetusa Lidl

12 linguri zahar tos sau dupa gust

2 fiole esenta vanilie

coaja si sucul de la 2 lamai

5 oua mari

2 linguri amidon

 

Pentru sosul de zmeura:

 

500 g zmeura congelata

2 linguri zahar

2 linguri apa

 

Preparare:

 

Am inceput cu sosul de zmeura. Am pus zmeura congelata impreuna cu zaharul si apa intr-o oala antiaderenta pe foc si am lasat compozitia la fiert pana cand zmeura s-a desfacut si sosul s-a legat putin. Am trecut totul prin sita si am lasat la racorit.

Se ia o tava cu diametru de 28 cm si i se tapeteaza fundul cu hartie de copt.

Macina biscuitii digestivi si amesteca-i cu untul topit si usor racorit. Toarna aceasta compozitie in tava si tapeteaza fundul tavii cu un strat compact. Apasa firimiturile cu o lingura sau chiar cu mana. Da tava la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, intr-un vas mare amesteci branza cu zaharul, esenta de vanilie, ouale, coaja si zeama de la cele 2 lamai si amidonul alimentar. Am folosit un tel de mana mai mare. Zahar poti pune dupa gust, mai mult sau mai putin, nu e o regula.

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius, iar daca ai cuptor cu abur pune-l in functiune. Acest cheesecake se coace in abur, asa nu se arde si se pastreaza cremos.

Se scoate tava de la frigider, iar daca nu ai cuptor cu abur si vei folosi o alta tava in care pui apa fierbinte, imbraca tava rotunda in folie de aluminiu. Toarna compozitia de branza, niveleaza, apoi picura punctulete de sos de zmeura cu un pos, mai mari pe margine si mai mici inspre centru, apoi cu o scobitoare unesti punctele pentru un efect marmorat, de inimioare.

Aseaza tava cu cheesecake-ul in tava mai mare, pune apa clocotita, inchide usa cuptorului si lasa totul la copt pana cand centrul de branza nu mai tremura ca o gelatina in momentul in care scuturi tava. Dureaza cam 1 ora jumatate sau poate mai mult, timp in care trebuie sa pui mereu apa fierbinte in tava.

Cand părajitura este gata, scoate-o din tava cu apa, da-i jos aluminiul si las-o in cuptor sa se aseze. Dupa ce se raceste o poti da peste noapte la frigider.

A doua zi o portionezi si o poti servi cu extra sos de zmeura caci iti va mai fi ramas de la joaca cu punctuletele.

 

Pofta buna! 

 

20190210_132311

20190210_133619

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s