Chec cu nuca si portocale rosii

20190203_171421

De sezon… Tare bune portocalele astea, zemoase, aromate, te duc cu gandul la portocalele din copilarie.

 

Ingrediente:

 

2 cani faina alba 000

1 cana zahar alb

2 lingurite praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1/4 lingurita cuisoare

200 g unt

2 oua

1 fiola esenta vanilie

sucul de la 2 portocale rosii zemoase

coaja de la 1 portocala rosie

1/2 cana nuca macinata

 

Plus:

 

3-4 felii subtii de portocala rosie

500 g nuca tocata grosier

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius si se tapeteaza o forma mica de chec cu hartie de copt.

Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: faina alba, nuca macinata, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cuisoarele macinate si un praf de sare.

In alt bol se mixeaza cu mixerul untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul tos. Cand obtii un unt spumos incepi sa adaugi ouale, unul cate unul, apoi esenta de vanilie, coaja de portocale si la final suscul de portocale alternand cu ingredientele uscate.

Vei obtine o compozitie groasa, pe care o torni in tava de chec si o nivelezi frumos cu o spatula de silicon.

Dai totul la cuptor si lasi la copt circa 30 de minute. Dupa acest timp decorezi checul cu 3-4 felii subtiri de portocala si nuca tocata grosier si mai coci inca 30 de minute, insa reduci temperatura.

Lasi checul la cuptor pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit cel mai bine peste noapte si apoi portionezi.

 

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s