Negresa cu lapte condensat

20190203_141323

Baza e aceeasi, singurul ingredient diferit de ultimele negrese este laptele condensat ce-i da negresei o consistenta cremoasa si umeda.

Ingrediente:

200 g unt 80% grasime

200 ciocolata amara

400 g lapte condensat

5 oua marime medie

1/2 cana zahar alb, tos

1 praf de sare

1 fiola esenta vanilie

5 linguri rase faina alba 000

Preparare:

Pe foc mediu se pune o oala antiaderenta in care ai amestecat ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Cu o spatula amesteci bine pana cand compozitia este lichida si omogena. Ia oala de pe foc si lasa totul la racorit.

Intre timp spumezi ouale cu zaharul tos si praful de sare. Adaugi laptele condensat si spumezi in continuare. La final incorporezi si ciocolata racorita si esenta de vanilie.

Ultimul ingredient pe care il adaugi e faina. Omogenizezi bine.

Se ia o tava de 20 x 30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde aluatul in tava, se niveleaza cu spatula si se coace la 200 grade Celsius in prima faza, apoi reduyci focul la 150-180 grade pana cand la proba cu scobitoarea aceasta iese usor murdara.

Se lasa negresa la racit si apoi s eportioneaza.

E cremoasa, usor umeda, simpla, dar se mananca repede.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s