Moale, aromata, crocanta in acelasi timp de la nuci…
Ingrediente:
350 g piure cartofi dulci
60 g cacao
50 g faina alba 000
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
50 g nuci tocate grosier
100 g ciocolata amara topita
60 g zahar brun
5 linguri lapte
16 jumatati de nuca
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapeteaza o tava mica, 24 x 24 cm cu hartie de copt.
Curata 2 cartofi marime medie de coaja, taie-i cubulete si pune-i la fiert. Dupa ce au fiert, scurge-i bine si paseaza-i ca pentru piure. Cantareste 350 g piure.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: faina alba, cacaua, praful de sare, praful de copt si zaharul.
Intr-un alt bol amesteca piureul de cartofi dulci cu ciocolata topita si laptele.
Combina cele 2 boluri, adauga ingredientele lichide peste cele uscate ajutandu-te de un tel de mana. La final adauga nucile tocate grosier.
Va rezulta o compozitie ca o smantana grasa pe care o nivelezi cu o spatula de silicon in tava. Daca mai simti nevoia, mai pune putin lapte, astfel incat compozitia sa poata fi intinsa cu spatula, nici prea lichida, dar nici prea tare.
Deasupra vei aseza jumatatile de nuca.
Coace negresa circa 30-35 de minute. In prima faza la 180 de grade, iar spre final redu temperatura la 160 de grade Celsius.
Scoate negresa si las-o la racorit complet.
Portioneaza.
Trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.
Pofta buna!