Budinca de tapioca cu ananas, lime si cocos

49949963_10215992746304530_1978327967364808704_n

Numai buna sa-ti incepi dimineata!

 

Ingrediente:

 

500 ml lapte de cocos

90 g bobite de tapioca

sucul si coaja de la 2 lime

2 linguri de miere

nuca de cocos razuita si uscata, ca aceea folosita la prajitura

ananas proaspat

nuca de cocos proaspata

 

Preparare:

 

Intr-un vas antiaderent pune laptele de cocos cu un praf de sare si perlutele de tapioca. Pune totul la fiert, mai intai la foc mai puternic, apoi cand laptele fierbe, redu flacara si lasa totul pe foc pana cand perlutele devin translucide si moi. In acest punct vei observa ca perlutele au absorbit lichidul si a rezultat o budinca cremoasa.

Ia oala de pe foc si adauga zeama de lime impreuna cu coaja. Pune si miere dupa gust si omogenizeaza bine. Adauga si nuca de cocos razuita, dupa gust si atat cat este nevoie ca sa rezulte o budinca omogena.

Intre timp incinge cuptorul la 180 de grade. Pe o tava tapetata cu hartie de copt pune feliutele subtiri de nuca de cocos proaspete si da-le la copt pentru 5-7 minute.

Serveste budinca de tapioca in boluri, decorata cu ananas proaspat , nuca de cocos prajita si coaja de lime.

 

Pofta buna!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s