Caramelised Banana Porridge

49658176_10215962315543780_6974311896908300288_n

 

Un deliciu pentru mine!

 

Ingrediente:

 

500 ml lapte vegetal

90 g fulgi de ovaz

un praf de sare

1/2 lingurita scortisoara

1 lingura ulei de cocos

2 linguri sirop de artar

4 baby bananas

 

Pentru servire:

 

2 linguri cacao nibs

2 linguri nuci pecan

1-2 linguri sirop de artar

 

Preparare:

 

Intr-o oala antiaderenta pune pe foc mediu laptele vegetal, sarea, scortisoara si fulgii de ovaz. In momentul in care laptele a atins punctul de fierbere redu focul la minim si amesteca periodic pana cand fulgii de ovaz au absorbit tot lichidul si a rezultat o compozitie omogena, cremoasa. Nu se pune indulcitor in terci deoarece sunt dulci bananele si siropul cu care se va servi.

Pe foc mediu, intr-o tigaie teflonata, se pune uleiul de cocos si cele 2 linguri de sirop de artar. Amesteca cu o spatula de silicon. Cand compozitia a atins punctul de prajire, se adauga bananele taiate in doua pe lung si se lasa pe foc pana se caramelizeaza. Intoarce-le pe ambele parti pentru o caramelizare uniforma.

Terciul se serveste in boluri sau farfurii alaturi de banalele caramelizate, cacao nibs, nuci pecan si sirop de artar.

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s