Negresa cu piure de castane, cafea si alune de padure

49898237_10215982795855775_8358977312682672128_n

Delicioasa!

 

Ingrediente:

 

200 g ciocolata amara

200 g unt 80% grasime

5 oua mari

un praf de sare

1/2 cana zahar tos – cana de 300 ml

ness, dupa gust

120 g faina de alune de padure

2 linguri faina alba 000

350 g piure de castane

 

Preparare:

 

Pe baie de aburi pune la topit ciocolata impreuna cu untul taiat cubulete. Amesteca cu o spatula de silicon pana cand obtii o ciocolata topita omogena. Lasa la racorit.

Ouale intregi le spumezi cu zaharul tos si praful de sare. Adauga acum si ness-ul.

Toarna ciocolata topita si racorita in fir subtire peste ouale spumate amestecand mereu cu un tel de mana.

Acum poti adauga piureul de castane, amesteca bine.

Amesteca faina de alune de padure cu faina alba. Adaug-o peste ingredientele lichide.

Omogenizeaza bine cu telul, nu amesteca prea mult, pana rezulta o compozitie ca o smantana groasa.

Se tapeteaza o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt. Niveleaza aluatul in tava si da la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru circa 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Negresa este usor umeda. Se lasa la racorit in cuptor si apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s