Azi a nins… Cu gandul la un lapte cu gris ca pe vremea copilariei, a rezultat acest porridge/terci ciocolatos cu fructe de sezon.
Ingrediente:
800 ml lapte de migdale
120 g gris
80 g faina de migdale
un praf de sare
3 linguri sirop de curmale
2 linguri cacao raw
fructe de sezon: baby banana, mandarine/clementine, kiwi si nuca de cocos proaspata
Preparare:
Pune laptele vegetal la fiert.
Intr-un bol amesteca grisul cu praful de sare si cacaua.
In momentul in care laptele a atins punctul de fierbere se ia o cana din el si se amesteca cu grisul si cacaua. Foloseste un tel de mana pentru a evita cocoloasele.
Ia oala cu lapte de pe foc toarna compozitia de gris si omogenizeaza bine cu telul. Pune totul la fiert. Acum adauga si faina de migdale si lasa totul pe foc pana cand compozitia se leaga/ingroasa.
Ia oala de pe foc, lasa la racorit. Nu uita sa pui siropul se curmale si sa ameseci bine.
Servese terciul in boluri impreuna cu fructe proaspete, de sezon, precum clementinele, mandarinele, kiwi, banane si nuca de cocos.
Pofta buna!