Blondina cu nuci si mere

46491501_10215634514348955_1710641673920315392_n

Usor umeda si aromata.

 

Ingrediente:

 

160 g unt topit si racorit

1 cana zahar alb – cana de 300 ml

1 fiola esenta vanilie

1 praf de sare

3 oua marime medie

1 lingurita rasa scortisoara

1/2 lingurita rasa cuisoare

1/2 lingurita rasa nucsoara

2 cani cu varf faina alba 000

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 cana nuci

2 cani sos de mere

 

Pentru sosul de mere:

 

1 kg mere

200 ml apa

1 lingurita scortisoara

1/2 cana zahar brun

 

Preparare:

 

In primul rand se pregateste sosul de mere, de cu seara. Se curata merele de coaja si se indeparteaza cotorul si semintele. Se taie merele cubulete.

Se ia o oala antiaderenta si se pune pe foc impreuna cu merele cubulete, zaharul brun si apa. Se lasa sa fiarba pana cand merele sunt patrunse bine, apa a scazut si a legat un sos. La final se adauga si scortisoara.

In acest punct se baga blenderul de mana si se paseaza un sos de mere delicios. Se lasa la racit complet.

A doua zi se ia un vas incapator si se pune untul topit si racorit. Se adauga zaharul alb, praful de sare si esenta de vanmilie. Se ia un tel de mana si se omogenizeaza totul foarte bine.

Se adauga ouale pe rand, omogenizand foarte bine dupa fiecare.

In acest punct adaugi sosul de mere la temperatura camerei si omogenizezi bine.

In alt vas se amesteca faina cu scortisoara, cuisoarele, nucsoara, bicarbonatul si praful de copt.

Se adauga ingredientele uscate peste compozitia lichida si se amesteca bine cu telul.

La final se adauga nucile. Pentru asta se ia o tigaie antiaderenta si se prajesc nucile la foc mediu. Se lasa la racit si sapoi se toaca grosier.

Se ia o tava de 25 X 35 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul, se presara nuci si deasupra si se da la copt la 180-200 grade Celsius pentru circa 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa prajitura la racit complet apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s