Overnight Apple Oats

45554189_10215557985635785_8256129665035403264_n

Mic dejun cu aroma de toamna colorata si imbelsugata.

 

Ingrediente:

 

1/2 cana fulgi de ovaz

1/2 cana lapte de ovaz

1 praf de sare

1/2 lingurita esenta vanilie

5 mere mari

100 ml apa

1 lingura miere

1 lingurita rasa scortisoara Ceylon

 

Preparare:

 

Intr-un borcan pune fulgii de ovaz, toarna laptele, pune sarea si vanilia. Pune capacul, amesteca bine si da peste noapte la frigider. Nu este nevoie de indulcitor in porridge deoarece sosul de mere va fi dulce.

Intre timp pregateste sosul de mere. Curata merele de coaja, indeparteaza cotorul si samburii si taie-le in cubulete.

Se ia o oala teflonata, se pun merele, se adauga apa, scortisoara si mierea si se da totul la fiert pan acand merele s-au inmuiat iar apa a scazut de tot si s-a legat un sos. Foloseste o paleta de silicon sau o lingura de lemn pentru a invarti compozitia.

Unele guri zic ca nu e bine sa fierbi mierea, altele zic ca e ok, nu se intampla nimic. Eu am avut pofta de aroma mierii in sosul de mere.

Sosul se lasa la racit peste noapte.

A doua zi se scoate borcanul din frigider, se invarte bine compozitia si se decoreaza cu sosul de mere.

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s