Budinca vegana de ciocolata

45556256_10215551229546887_1735429394769379328_n

Din cartofi dulci 😀 Ciocolatoasa, aromata, usor picanta.

 

Ingrediente:

 

3 cartofi dulci marime medie

3 linguri cacao raw

50 ml lapte de soia sau alt lapte vegetal

1/2 lingurita scortisoara de Ceylon

1/2 lingurita sare

3 linguri sirop de artar

Piper Cayenne dupa gust

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se pun cartofii la copt. In circa 45 de minute is gata. Trebuie sa simti ca s-au inmuiat, dar sunt inca fermi. Stingi focul si lasi cartofii in cuptor vreo ora. Cand ii vei scoate vor fi moi bine, iar coaja se va duce usor.

Se paseaza cartofii cu furculita apoi se pun intr-un blender impreuna cu sarea, piper dupa gust, cacao, scortisoara si laptele de soia.

Blenduiesti bine. Pui si sirop de artar dupa gust. Daca mai simti nevoia, mai poti adauga lapte vegetal. Nu trebuie sa fie totusi o budinca apoasa.

Se da la frigider, peste noapte se va intari aceasta budinca si va capata consistenta si aroma dorite.

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s