Alivenci moldovenesti

34284494_1758865697483641_7719894721727823872_o

Un preparat dupa reteta lui Radu Anton Roman, adaptat pe ici, pe colo.

Ingrediente:

3 oua marime medie

100 g malai negrisat, se gaseste de cumparat la tarani, in piete

½ lingutita sare

2-3 linguri zahar

500 g branza de vaci de la tarani, din aceea uscata, nu cremoasa

250 ml lapte acru/sana/iaurt gras

30 ml ulei de floarea soarelui presat la rece

75 g faina

1 lingurita esenta de vanilie

Plus:

200 ml smantana grasa

Dulceata de visine

 

Preparare:

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia o tava de 21 x 21 cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un vas incapator se amesteca branza cu zaharul si esenta de vanilie cu ajutorul unei furculite. Se adauga apoi galbenusurile si se amesteca bine, apoi uleiul si laptele acru, iar la final in compozitie se amesteca si faina de malai si faina de grau.In acest punct se lasa compozitia in repaus vreo 15 minute, la rece, malaiul se umfla si absoarbe lichidul in exces.

Dupa ce au trecut cele 15 minute se omogenizeaza in aluat cu o spatula de silicon cele 3 albusuri ramase si batute spuma.

Omogenizam bine si turnam compozitia in tava. Se coace cam 35-40 de minute pana cand prinde o culoare frumoasa deasupra.

Se poate servi calda sau rece, cu smantana deasupra si dulceata de visine.

 

Pofta buna!

 

34276524_1758865594150318_2494853945701171200_o

34180333_1758865590816985_1410597169882202112_n

34258553_1758865604150317_1559545171123634176_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s