Negresa cu piure de castane si rozmarin

28827316_10213847794522076_990778130318233124_o

 

Moale si pufoasa, aromata si buna!


Ingrediente:

 

200 unt 80% grasime la temperatura camerei

5 oua mari

1 cana de 300 ml cu zahar brun

1 praf de sare

1 lingurita esenta vanilie

200 g piure de castane

1 lingura rozmarin proaspat tocat marunt

3 linguri cacao

5 linguri faina alba 000

 

Preparare:

 

Spumeaza untul la temperatura camerei cu zaharul brun. Adauga si esenta de vanilie si sarea si spumeaza bine. Apoi adauga galbenusurile unul cate unul.

Acum e randul piureului de castane. Omogenizeaza-l bine.

Adauga apoi cacaua si faina amestecate bine cu rozmarinul maruntit, iar la final, cu o spatula de silicon, incorporezi albusurile batute spuma, nu foarte tare, cu un praf de sare.

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia o tava de 20 X 30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Toarna aluatul in tava, niveleaza si apoi da la copt. In prima faza la foc mediu, apoi poti reduce temperatura.

In circa 30 de minute e gata. Proba cu scobitoarea este foarte buna.

Las-o la racit, apoi o poti portiona.

Este o negresa moale si usor aromata de la rozmarin. Simpla, dar buna.

 

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s