Prajitura cu visine

36616400_10214646283483801_4011158137707954176_n

 

Tot de vara, dar merge si in miezul toamnei 🙂

 

 

Ingrediente:

 

Pentru prajitura:

 

2 ½ cana faina alba 000

1 lingurita praf de copt

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

½ lingurita sare

100 g unt la temperatura camerei

1 ¼ cana zahar

3 oua mari la temperatura camerei

1 lingurita esenta vanilie

2 cani cirese fara samburi

 

Pentru topping:

100 g unt la temperatura camerei

50 g fulgi de migdale

1 cana faina alba 000

½ cana zahar brun

Un praf de sare

1 lingturita scortisoara

 

Preparare:

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza o tava patrata de 25 X 25 cm cu hartiede copt.

Se spala bine visinele, li se scot samburii si se lasa la scurs in sita.

Intre timp spumezi bine untul la temperatura camerei cu zaharul tos. Cand devine spumos, adaugi esenta de vanilie, apoi ouale, pe rand, incorporand bine.

In alt bol se amesteca ingredientele uscate, faina, bicarbonatul, praful de copt si sarea.

Se amesteca crema de unt cu ingredienrele uscate. Trebuie sa rezulte o smantana groasa. Daca e prea tare aluatul, pune putin lapte. Nu mixa prea mult.

Se rastoarna aluatul in tava de copt, se niveleaza, iar deasupra se imprastie visinele scurse usor.

Peste visine se presara firmiturile de topping. Cum se obtin acestea. Intr-un bol pui faina, sarea, zaharul si scortisoara, la mijloc adaugi unul si fulgii de migdale si cu mana omogenizezi pana obtii firmituri.

Se coace circa 40 de minute pana la proba cu scobitoarea.

Lasa la racorit si apoi portionezi.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s