Prajitura cu caise, migdale si rozmarin

36448145_10214627352250532_3446490038454452224_n

De vara nu de toamna, dar merge reteta si acum 🙂

Ingrediente:

300 g unt la temperatura camerei

300 g zahar tos

1 lingurita esenta vanilie

½ lingurita sare

3 linguri rozmarin proaspat, tocat

400 g faina

200 g migdale

1plic praf de copt

8oua

1.4 kg caise

100 g fulgi de migdale

Zahar pudra si rozmarin proaspat pentru decor

Preparare:

Se spumeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul tos si esenta de vanilie. Cand obtii o crema pufoasa se adauga ouale, unul cate unul, incorporand dupa fiecare foarte bine.

Intr-un alt bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, migdalele macinate pulbere si rozmarinul proaspat, tocat marunt.In compozitia de unt se incorporeaza ingredientele uscate.

Se ia o tava mare de aragaz, se tapeteaza cu hartie de copt si apoi se intinde toata compozitia de aluat niveland cu o spatula.
Caisele se desfac in 2, se scot samburii si se pun jumtati, cu gura in jos, peste aluat.

Deasupra se presara fulgi de migdale.Se incinge cuptorul la 160 de grade Celsius.

Prajitura se coace cca 40- 50 de minute.Se scoate din cuptor si se pudreza cu zahar. Se lasa la racit, se taie si se decoreaza cu rozmarin proaspat.

 

Pofta buna!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s