Apple Pumpkin Galette

44033689_10215395726459407_353765765997920256_o

Daca-i toamna, sa fie si-n bucatarie!

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

5 linguri apa rece, de la congelator

1/2 lingurita otet de orez

1 fiola esenta vanilie

270 g faina alba

1/4 lingurita sare

1 lingura zahar tos

100 g unt rece

 

Pentru umplutura:

 

500 g dovleac placintar curatat

3 mere marime mare

1 lingurita rasa de scortisoara

½ lingurita sare

¼ lingurita cuisoare

¼ lingurita nucsoara

2 linguri de faina

½ cana zahar brun

¼ cana zahar tos

 

Preparare:

 

In primul rand se ia dovleacul curatat si se taie felii subtiri. Se da la copt pana cand se patrunde bine, apoi se lasa la racorit.

Intr-un bol mic se amesteca apa rece, otetul si vanilia. Se adauga 2-3 linguri de faina si se amesteca bine cu furculita rezultand un aluat foarte moale, care curge.

Intr-un alb bol se amesteca restul de faina, praful de sare si zaharul. Se adauga untul rece, taiat cubulete, si se framanta pana rezulta firimituri. In aceasta compozitie se aduga prima compozitie, cu otet, si se ia apoi la mana la framantat, de vreo 5 ori, nu trebuie multa framantare, doar omogenizarea ingerdientelor. La nevoie mai adaugi putina faina ca sa rezulte un aluat omogen, nelipicios, insa nu vartos.

Pe o foaie de copt se intinde acest aluat in diametru de 30 cm. Se da la frigider pentru 10 minute. Se scoate de la frigider si se lasa in repaus un minut pana cand se inmoaie putin si nu mai exista riscul de a se rupe marginile.

Peste acest aluat intinzi compozitia de fmere si dovleac, lasand cam 5 cm pentru „bordura”.

Pentru compozitie se curata merele de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se amesteca cu dovleacul copt taiat cubulate. Peste toata aceasta compozitie se presara faina amestecata cu zaharul, un praf de sare si mirodeniile.

Umplutura se pune in centrul aluatului de tarta, se ridica apoi marginile, se ung cu putina apa si se presara zahar tos.

Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Tarta se lasa cam 25 de minute la copt.

Se lasa la racorit apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s