Tarta cu ciuperci si branza

tarta

De inspiratie Andreea Chinese Food!

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g faina alba 000
100 g unt 80% grasime
2 galbenusuri
2 linguri apa rece
1 praf sare
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita busuioc uscat

Pentru umplutura:

1 conserva mica fasole alba
1 borcan mic ciuperci champignon
4 felii branza Cheddar
2 lingurite ulei de masline
50 g unt
1 lingura pasta de tomate
2-3 catei de usturoi
100 g cascaval afumat
sare
piper
cimbru uscat

Preparare:

Intr-un vas incapator se amesteca faina cu sarea, oregano si busuiocul uscat. Se adauga apoi untul rece taiat bucatele si cu mana se omogenizeaza pana se obtin firimituri. In acest punct se adauga galbenusurile in centru plus apa rece. Se amesteca bine, repede, pana la omogenizare.
Aplatizati aluatul obtinut cu podul palmei, inveliti-l in folie alimentara si dati-l la frigider pentru o ora.
Intre timp se face compozitia. Ciupercile si fasolea se spala bine si se lasa la scurs.
Se incinge uleiul de masline si untul, apoi se caleste 1 minut usturoiul tocat marunt. Se aduga ciupercile si se lasa la calit pana cand s-a evaporat toata apa. Acum se adauga fasolea, sare, piper, pasta de tomate, putina apa si se stinge focul. In compozitia rece se pune cascavalul afumat ras si cimbru uscat, dupa gust.
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Se ia o tava dreptunghiulara, mica, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu aluat. Resturile de aluat se pastreaza.
Peste aluat se pun feliile de branza Cheddar.
Se umple tarta cu umplutura de ciuperci, iar deasupra se orneaza cu cerculete decupate din aluatul ramas de la tapetarea tartei.
Dati tarta la cuptorul incins pentru 30-35 de minute pana ce devine rumena si aurie.
Se poate consuma calda sau rece.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s