Tiramisu Pancakes

clatite


Ingrediente:

 

650 g faina alba 000

3 oua mari

Un praf de sare

1 lingura de zahar

1 lingura ulei

2 linguri cacao

Un praf de bicarbonat de sodiu

Aproximativ 2 litri de apa minerala

500 ml cafea neindulcita

500 g mascarpone

150 g zahar pudra vanilat

1 pachet mare de piscoturi

Preparare:

 

Se incepe cu aluatul de clatite. In vas se amesteca faina cu cacaua, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu. La mijloc se pun ouale intregi si cu un tel de mana sau un mixer electric se incepe amestecarea adaugand mereu si apa minerala pana cand aluatul nu mai are cocoloase si a ajuns la consistenta dorita. Pune si putin ulei in aluatul lichid si amesteca bine. Se lasa 30 de minute la rece la frigider.

Se ia o tigaie teflonata/ceramica, rotunda, se sterge cu putin ulei si apoi se coc clatitele pe rand, una cate una, dupa care se lasa la racorit.

Intre timp faci cafeaua, o cafea potrivita, pe care o lasi la racorit. Treci apoi la spumarea branzei mascarpone cu zaharul pudra pana cand obtii o crema spumoasa.

Se ia fiecare clatita pe rand, se unge cu putina crema de mascarpone, apoi pe o margine se pune un singur piscot inmuiat in cafea pentru 5 secunde, si se ruleaza.

Clatitele se dau la rece pentru o ora si apoi se servesc cu pofta.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s