Tort 34

20180730_071917

La multi ani mie! 34…

 

Tort de inspiratie Enjoy Dessert!

 

Ingrediente:

 

Blat genoise

 

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

10 gr unt topit

1 praf sare

 

Sos de fructe de padure

 

200 gr fructe de padure

2 linguri zahar

2 linguri apa

 

Mousse de piersici

 

400 gr piersici din compot cu suc

10 gr gelatina + 50 ml apa

200 gr crema de branza

50 gr zahar

250 gr smantana pentru frisca

1 lingura zahar vaniliat

1 lingurita extract de vanilie

+ 1 compot mare de piersici decojite, jumatati

 

Budinca de ciocolata

 

300 ml lapte

80 gr zahar

2 oua

3 linguri amidon

100 gr unt

100 gr ciocolata neagra

1 lingurita esenta de vanilie

 

Blat joconde

 

4 oua

4 albusuri

140 gr faina de migdale

140 gr zahar pudra

20 gr zahar tos

70 gr faina

1 praf sare

 

Crema de branza cu lapte condensat

 

200 gr crema de branza

100 ml smantana pt frisca

2 foi gelatina

100 ml lapte condensate

 

Decor:

 

500 g mascarpone

250 ml frisca lichida

100 g zahar pudra

zeama de la 1/2 lamaie

 

Preparare:

 

Incepem cu blaturile genoise.  Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.

Pentru blatul genoise rotund eu am dublat cantitatile si am copt 2 blaturi. ” Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga faina si se incorporeaza usor prin miscari de jos in sus. Adaugam si untul topit si racit si din nou amestecam usor.”

Se toarna aluatul in tava, se niveleaza si se coace fiecare blat, pe rand,  timp de 15-16 minute, pana cand se rumenesc usor. Le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.

Apoi am mai copt in tava mare de aragaz inca un blat genoise ( cantitatile dublate) pentru a face carapacea tortului. ”Scoatem blatul din tava dreptunghiulara si-l taiem in bucati dreptunghiulare exact de dimensiunea tavii rotunde. Cu aceste bucati vom imbraca marginile tavii rotunde.

Pentru blatul cu migdale preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava rotunda de 24 cm.

”Ouale le mixam cu praful de sare si zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de migdale, faina alba si mixam usor. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana la topirea zaharului. Incorporam albusurile usor in crema de oua, cu miscari de jos in sus.”

Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25 minute, pana cand se rumeneste usor la suprafata sau pana la proba cu scoitoarea. Lasam la racit.

Pentru sosul de fructe ”punem fructele intr-o oala cu fundul gros, pe foc mediu. Adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba 10 minute, pana cand scade lichidul si obtinem consistenta unei dulceti de fructe de padure. Lasam la racit.”

Pentru mousseulde piersici ”piersicile le facem piure. Punem piureul de piersici intr-o oala, pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand piureul e fierbinte oprim focul, adaugam zaharul si gelatina si amestecam bine. Acoperim crema si o dam la rece pana ajunge la temperatura camerei. Incorporam in jeleul ramas crema de branza si amestecam pana la omogenizare. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma ferma. Incorporam usor frisca in crema de piersici racita.”

Pentru budinca de ciocolata ”punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Ouale le amestecam separat cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste oua si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Luam crema de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine. Taiem untul cubulete si-l adaugam in crema. La final punem extractul de vanilie apoi omogenizam.”

Pentru crema de branza mixam branza ” pana devine cremoasa si usor de lucrat. Smantana pentru frisca o batem bat cu 1 lingurita zahar vanilat. Gelatina o punem la hidratat in apa rece apoi o incorporam in lapte condensat cald. Amestecam bine si o adaugam peste cu crema de branza. Dam la rece pentru jumatate de ora. Frisca o incorporam usor in crema de branza.”

 

Asamblare:

 

Tapetam tava in care am copt blaturile cu punga subtire. Se pune primul brat genoise, iar pe margine se tapeteaza cu fasiile dreptunghiulare, tot de blat genoise.

Se toarna sosul de fructe de padure si se lasa la racorit. Se adauga mousse-ul de piersici si jumatati de piersici intregi, fara coaja, din compot, se imping in crema.

Deasupra se pune blatul de migdale. Se intinde crema de branza cu lapte condensat si apoi budinca de ciocolata.

La final se pune al doilea blat genoise rotund.

Se da totul la frigider peste noapte.

A doua zi se decoreaza. Se imbraca in mousse de mascarpone alb si apoi se decoreaza cu mousse de mascarpone colorat cu coloranti alimentari in nuantele dorite.

Eu am decorat cu flori si fructe proaspete.

Pentru mousse-ul de mascarpone de mixeaza bine branza cu zaharul pudra, se adauga apoi frisca batuta si zeama de lamaie.

 

Pofta buna!

 

20180730_072038

20180730_072119

20180730_072257

20180730_152329

20180730_152438

Reclame

3 responses to “Tort 34

  1. Buna.Eu sunt Jan Botjes. Învăț limba română aproximativ de cinci luni. Eu deținesc o mică companie.
    Numele companiei este Cake Kontor. Lucrez cu brutarii si cofetarii împreuna, sunt vânzator și vând fondantă vegana.
    Fondantă vegana mea se numește Meister, asta înseamnă în limba română maestru, o este doar puțin dulce dar este foarte bine. Prețul este 4€ netto.
    Doresc să lucrez împreuna pe dumneavoastră.
    Cu salutăr
    Cake Kontor Jan Botjes
    janbotjes@gmail.com

  2. De asemenea, caut artiști de tort în Germania.
    Cu salutăr
    Cake Kontor Jan Botjes
    janbotjes@gmail.com

  3. Buna, Jan. Iti foarte multumesc pentru propunere, dar, din pacate, nu o pot accepta. Sper sa gasesti pe cineva potrivit, numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s