Salata cu quinoa si sos de avocado

20180411_183348

Ingrediente:

2 cani boabe de quinoa alba
3-4 cani apa
1 castravete englezesc
250 g rosii cherry
1 ceapa rosie marime mijlocie
1 conserva de 400 g fasole rosie
10 ciuperci champignon
1 avocado foarte bine copt
3 catei de usturoi
Zeama de la ½ lamaie
2-3 linguri ulei de masline
Sare de Himalaya, dupa gust
Piper negru proaspat macinat, dupa gust

Preparare:

Pune la fiert in apa cu sare boabele de quinoa dupa ce le-ai clatit o data. Din momentul in care apa da in clocot, da focul la mic si pune capacul. Amesteca din cand in cand. Cerealele sunt gata in momentul in care s-au inmuiat si au devenit translucide si au absorbit aproape toata apa. Se stinge focul si se mai lasa 10 minute in repaus cu capacul pus. Dupa acest timp vei vedea ca qunoa a absorbit tot excesul de lichide.
Pana cand fierbe quinoa, pregateste sosul de avocado. In blenderul de bucatarie adauga fructul de avocado copt, fara coaja si sambure, cateii de usturoi, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Si gata cu sosul.
Spala legumele si taie-le dupa preferinta, rosiile cherry in 2, castravetii in 4, ciuperciile le tai felii, iar fasolea o clatesti bine si o lasi la scurs, ceapa o tai fasiute.
Se iau mai multe boluri, se pune quinoa, apoi legumele in straturi-straturi, iar deasupra se presara sos de avocado.

Pofta buna!

20180411_183216

20180411_183231

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s