Chec cu banane si cacao nibs

20180414_070922

De duminica…

 

Ingrediente:

 

100 g unt 80% grasime

100 g smantana grasa

3 banane marime medie, foarte bine coapte – din acelea cu coaja neagra

3 oua marime medie

1 lingurita esenta vanilie

½ lingurita sare

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

5 linguri cacao nibs

3 linguri cacao

1 ½ cana faina alba 000 – cana de 300 ml

1 ½ cana zahar brun

1 banana intreaga pentru decor

 

Preparare:

 

Spumeaza untul la temperatura camerei impreuna cu smantana, praful de sare si zaharul brun.

Adauga ouale pe rand, apoi cele 3 banane foarte bine coapte, pisate cu furculita.

Omogenizeaza cu mixerul bine. Adauga esenta de vanilie si mixeaza.

La final adaugi ingredientele uscate – faina amestecata cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Va rezulta un aluat ca o smantana groasa.

Adauga 4 linguri de cacao nibs in compozitie si amesteca cu o spatula de silicon.

Incinge intre timp cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza o tava mica de chec cu hartie de copt.

Toarna aluatul in tava, niveleaza. Taie banana ramasa in 2, pe lung si plaseaza cele 2 bucati deasupra aluatului. Presara lingura ramasa de cacao nibs si da la cuptor.

In circa 50 de minute este gata.

Lasa checul la racit peste noapte, iar a doua zi portioneaza-l.

 

Pofta buna!

 

20180414_071016

20180414_071041

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s