O combinatie interesanta
Ingrediente:
2 cani amaranth – 300 ml
2 cani lapte migdale
1 cana apa
1 praf de sare
zahar de mesteacan dupa gust
3 linguri apa de transadir sau dupa gust
zeama de la 1/2 lamaie plus coaja rasa
500 g capsuni proaspete
Preparare:
Se pune la fiert amaranthul impreuna cu laptele de migdale, apa si sarea. Dupa ce da in clocot, se da focul la mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba molcom. Amesteci din cand in cand. Este gata cand amaranthul se inmoaie si a absorbit aproape tot excesul de lichid.
Stinge aragazul, lasa capacul pus si lasa amarantul in repaus pentru 10 minute. La final vei vedea ca a absorbit tot lichidul.
Adauga zaharul de mesteacan, lamaia si apa de trandafir, dupa gust. Pune si coaja.
Se serveste cu capsuni proaspete.
Pofta buna!