Budinca de amaranth cu apa de trandafiri si capsuni

20180412_193405

 

O combinatie interesanta

 

Ingrediente:

 

2 cani amaranth – 300 ml

2 cani lapte migdale

1 cana apa

1 praf de sare

zahar de mesteacan dupa gust

3 linguri apa de transadir sau dupa gust

zeama de la 1/2 lamaie plus coaja rasa

500 g capsuni proaspete

 

Preparare:

 

Se pune la fiert amaranthul impreuna cu laptele de migdale, apa si sarea. Dupa ce da in clocot, se da focul la mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba molcom. Amesteci din cand in cand. Este gata cand amaranthul se inmoaie si a absorbit aproape tot excesul de lichid.

Stinge aragazul, lasa capacul pus si lasa amarantul in repaus pentru 10 minute. La final vei vedea ca a absorbit tot lichidul.

Adauga zaharul de mesteacan, lamaia si apa de trandafir, dupa gust. Pune si coaja.

Se serveste cu capsuni proaspete.

 

Pofta buna!

20180412_192918

20180412_193202

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s