Ciocolata de casa cu stafide

IMG_20180307_173056

De duminica…

 

Ingrediente:

 

500g lapte praf Raraul

500g zahar

200g unt 80%grasime

180ml apa

100gr cacao

2 fiole esenta vanilie

2 fiole esenta rom

200 stafide

 

Preparare:

 

Intr-o oala de inox sau nonaderenta se pun la fiert apa cu zaharul si sa lasa 10 minute pe foc din momentul ce a inceput sa fiarba.

Apoi se adauga untul si se mai fierbe toata compozitia pana cand se topeste untul. Se adauga si cacaua in ploaie si se omogenizeaza cu un tel mic de mana. Pune si aromele apoi opreste focul.

Ia oala de pe foc si trecandu-l prin sita, adauga laptele praf in compozitia fierbinte. Omogenizeaza bine cu telul. La final adaugi stafidele inmuiate in apa calda pentru 30 de minute si scurse bine.

Se ia o tava mica patrata, se unge cu ulei, se toarna compozitia de ciocolata, se niveleaza si se lasa la racit la temperatura camerei.

Da totul peste noapte la frigider.

A doua zi o portionezi dupa plac. In prima zi este o ciocolata mai umeda, iar daca o lasi la aer, incepe sa se usuce si capata consistenta celei din comert.

 

Pofta buna!

 

IMG_20180307_173032

IMG_20180307_173148

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s