Macaroane „mac and cheese”

IMG_20180206_154929.jpg

Mancare de alint pentru o duminica cu zapada.

 

Ingrediente:

 

3 cani paste melcisori – cana de 300 ml

4 cani lapte

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

1 1/2 cana de branza Cheddar rasa sau orice alt tip de branza – poti face chiar un amestec de mai multe tipuri de branza, dupa preferinta

1 lingura unt

un praf de nucsoara

 

Preparare:

 

Adauga laptele si pastele intr-un vas si pune-l la fiert la foc mediu, in prima faza, pana cand da laptele in clocot, apoi focul da-l la mic de tot, adauga untul, pune capacul si lasa pastele la fiert pana cand se patrund.

Amesteca din cand in cand, este foarte important ca sa nu se lipeasca pastele.

Gusta de sare, piper si adauga si praful de nucsoara.

Cand vezi ca pastele au fiert si au absorbit  mare parte din lichid, stinge focul, adauga pastele, amesteca bine si serveste imediat.

Daca simti ca pastele sunt prea uscate, in timp ce inca fierb, mai adauga putin lapte/apa.

 

Pofta buna!

 

IMG_20180206_154922

IMG_20180206_154904

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s