Chec cu iaurt si kiwi

IMG_20180106_154734

De luni…

Ingrediente:

350 g faina
1 plic praf de copt
½ lingurita sare
150 g iaurt gras
3 kiwi
Coaja si zeama de la 1 lamaie
235 g zahar
4 oua
1 lingurita esenta vanilie
120 ml ulei

Preparare:

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza o tava mare de chec cu hartie de copt.
Intr-un bol se amesteca faina, sarea si praful de copt.
In alt bol se spumeaza cu mixerul ouale si zaharul. Apoi se adauga uleiul ca pentru maioneza, iaurtul, coaja si zeama de lamaie, esenta de vanilie.
Se amesteca cele 2 mixuri, ingredientele uscate cu cele lichide.
Se toarna compozitia in tava de chec, aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa. Deasupra se presara fructele de kiwi taiate cubulete.
Se da la copt pana la proba cu scobitoarea, circa 45 de minute.
Se lasa la racit complet, de preferat peste noapte, si apoi se portioneaza.

Pofta buna!

IMG_20180106_154705

IMG_20180106_161435

IMG_20180106_161524

IMG_20180106_161643

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s