Daca tot vine weekendul.
Ingrediente:
1 1/2 cana faina alba 000
1 plic praf de copt
3/4 lingurita sare
1 lingurita cardamon macinat
1 1/2 lingurita coaja de portocala
3/4 cana iaurt
1/2 cana ulei de masline
2 oua
1/2 lingurita esenta de vanilie
3 linguri cu varf miere de albine
Preparare:
Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava mica de chec cu hartie de copt.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de sare, praful de copt si cardamonul macinat.
Intr-un alt vas se amesteca cu un tel de mana iaurtul cu mierea (poti gusta compozitia si daca preferi mai dulce, mai adauga miere) si coaja de portocala. Se adauga apoi esenta de vanilie, uleiul de masline ca pentru maioneza si la final ouale.
Se toarna ingredientele lichide peste cele uscate si se omogenizeaza cu telul.
Rastoarna aluatul in tava de chec si da la copt pentru 50-55 de minute.
In prima faza poti lasa la copt la 180 de grade, apoi spre sfarsit poti reduce temperatura.
Checul este gata la proba cu scobitoarea.
Lasa la racit si apoi portioneaza.
Pofta buna!