Incepem anul nou cu o reteta de gogosele aperitiv ce se vor devora imediat ce le vei scoate din cuptor.
Ingrediente:
2 x aluat de pizza
400 g cascaval/mozzarela
1 ou
Preparare:
Se prepara aluatul de pizza ca in link-ul de mai sus. Eu am pregatit 2 portii pentru tava mare de aragaz.
Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Din aluatul de pizza se rup 18 bucati. Fiecare bucata se aplatizeaza in palma, in interior se pune o bucata de cascaval sau, si mai bine, de mozzarela, si apoi se formeaza un rotund in palma.
Se pun cele 18 gogosele in tava, cu distanta intre ele, si se lasa 20 de minute la crescut.
Se ung gogoselele cu un ou batut si apoi se dau la cuptor. In ultimele 5 minute se presara deasupra putin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici – cascaval pe care l-ai pastrat din cele 400 g de la ingrediente.
Se lasa la cuptor pana prind o nuanta frumoasa.
Se servesc calde, dar si reci is la fel de bune.
Pofta buna!