Andive la cuptor

IMG_20171217_155955

Pofta mare!

Ingrediente:

6 andive marime potrivita

300 ml smantana lichida

6 felii subtiri de sunca, pentru dulceata

100 g parmezan ras

3 linguri unt

50 g faina alba 000

Sare de Himalaya, dupa gust

Piper negru proaspat macinat, dupa gust

Un praf de nucsoara

2 linguri zeama de lamaie

Preparare:

Se topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie nonaderenta. Dupa ce untul s-a topit tot, se pun andivele unele langa altele, curatate de primul strat de frunze. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu sare si piper. Se pune capacul si se lasa la inabusit vreo 30 de minute intorcand adesea andivele de pe o parte pe alta.

Intre timp se face sosul. Intr-o oala micuta nonaderenta se topesc cele 2 linguri de unt ramase,se adauga toata faina si cu un tel de mana, mic, de silicon, se amesteca timp de 1 minut. Se stinge totul cu smantana lichida. Se amesteca in permanenta pana se ingroasa. Adauga si putina sare si nucsoara, dupa gust. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.

Se ia o tava de ceramica, se unge cu putin ulei. Andivele se invelesc fiecare in felia ei de sunca,se pun in tava, iar deasupra se toarna sosul. Se rade parmezanul deasupra si se da totul la cuptorla 180-200 de grade pana cand deasupra andivele au prins o crusta frumoasa.

Se lasa apoi la racorit vreo 30 de minute, in cuptorul stins, usa deschisa, si se servesc cu pofta.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s