Inele de mere in aluat

IMG_20171228_133719

De multa vreme nu am mai postat nimic pe blog. Asa ca, dupa o pauza indelungata, revin cu o noua reteta, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!

 

Ingrediente:

 

2 cani faina alba 000

2 1/2 cani lapte

4 linguri zahar

1 lingurita rasa sare

1 lingurita rasa scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

1 ingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

2 oua mari

12-13 mere marime medie-mare

ulei pentru prajit

 

Preparare:

 

Intr-un bol se amesteca faina, sarea, zaharul, bicarbonaul, praful de copt, scortisoara si nucsoara.

In alt bol se ameteca ouale cu laptele.

Cele doua compozitii se omogenizeaza cu un tel de mana, se lasa 5 minute in repaus, timp in care se pregatesc merele.

Merele se curata de coaja, se taie in rondele – fiecare mar in 4 rondele de grosime potrivita – iar cu o forma mica si rotunda pe care o folosesti pentru biscuiti se decupeaza interiorul cu cotorul. In acest mod obtii rondele/inele de mere.

Intr-un wok adanc se incinge ulei suficient. Se trec merele prin aluat si apoi se prajesc in ulei pe ambele parti pana se rumenesc frumos. De preferat sa nu se puna multe rondele deodata deoarece se unesc si apoi se strica crusta. Fii mereu atenta sa completezi cu ulei, altfel se ard rondelele.

Se scot merele pe hartie absorbanta, se pudreaza si apoi se servesc cu pofta.

 

Pofta buna!

 

IMG_20171228_133637

IMG_20171228_133744

IMG_20171228_133758

IMG_20171228_133813

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s