Tarta cu dovleac si ciocolata

IMG_20171030_171643

De duminica…

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

200 g faina alba 000

un praf de sare

125 g unt rece

1 ou marime mare

3 linguri zahar pudra

 

Pentru crema:

 

200 g ciocolata amara

2 linguri unt

250 g zahar tos

5 oua marime medie

2 linguri cacao

2 linguri amidon alimentar

400 g piure dovleac

1 lingurita esenta vanilie

mirodenii pentru dovleac, dupa gust – scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare

200 g branza dulce de vaci, crema

 

Preparare:

 

Se incepe cu aluatul. Faina se cerne intr-un vas impreuna cu sarea si zaharul pudra. Se taie untul rece, cubulete, peste faina si cu mana incepi sa faci firimituri. Adauga oul in centrul compozitiei si framanti un aluat omogen, neelastic. Nu framanta mult, doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele. Pune aluatul intr-o punga si da-l pentru 30 de minute la frigider.

Acum treci la crema. Untul si ciocolata se pun pe bain-marie la topit. Se ia de pe foc compozitia, se adauga 100 g zahar, 1 ou si cacaua si se omogenizeaza bine cu un tel mic de mana.

In piureul de dovleac se adauga branza, 150 g zahar tos, mirodeniile, vanilia, 4 oua si 2 linguri amidon alimentar.

Ia 1/3 din compozitia de crema cu piure si amestec-o in cea de ciocolata.

Gusta bine cele 2 compozitii, daca mai simti nevoia de zahar, mai adauga dupa gustul tau.

Se ia o tava de 26 cm diametru, se tapeteaza fundul cu hartie de copt, apoi se unge tava pe toata suprafata cu putin ulei. Se scoate blatul de la frigider, se intinde in forma rotunda cu merdeneaua si se tapeteaza cu el tava – fundul tavii si se ridica si o bordura de cam 10 cm inaltime. Se impunge cu furculita aluatul, pe toata suprafata.

Se toarna 2/3 din compozitia de crema cu dovleac, deasupra se toarna compozitia de crema cu ciocolata si din restul cremei cu dovleac se ia cu lingura si se pun puncte din loc in loc peste crema cu ciocolata. Se ia un bat de frigarui si se fac diverse forme prin crema, in miscari de du-te-vino.

Se da tarta in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute pana cand blatul prinde crusta aurie. Apoi se reduce focul si se mai lasa 25 -30 deminute la copt, nu mai mult, crema trebuie sa se miste usor in centru in momentul in care misti tava.

Se lasa tarta peste noapte la racit si a doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20171030_171758

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s